Hoppa till sidans innehåll

Nybörjargruppen


NYBÖRJARGRUPPEN (4 veckor)

Måndag till fredag kl. 09.00 – 13.00. 

Du lär dig segla optimistjolle och får veta vad sjövett innebär. Kursen omfattar segling, enklare seglingstermer blandat lekar och annat skoj. Du får också prova på kölbåtssegling och tvåmansjolle. För att få delta måste du vara född senast 2013 men det går jättebra att vara äldre. Du skall kunna simma minst 200 meter och trampa vatten 4 minuter med enbart benen.

ANTAGNINGSGRUNDER

Du behöver ha en egen optimistjolle då vi inte har några klubbjollar att låna ut. Vi har funnit att seglarskolan för barnen fungerar bäst om alla har sin egen båt. Båten skall vara försäkrad och utrustad enligt utrustningsinstruktion. Oftast finns det billiga båtar att köpa på våren på ex. Blocket eller Facebook Marketplace. Det går även bra att dela båt med en annan elev som går på eftermiddagen om du går på förmiddagen och tvärtom.

AVGIFT

Förmiddagsgruppen 3450 kr  (4 veckor)

För samtliga kurser är det obligatoriskt medlemskap i Segelsällskapet Pinhättan (SSP) som inkluderar olycksfallsförsäkring.  

MEDLEMSAVGIFTER SSP

Årsavgift senior (fr.o.m. 20 år) 400 kr

Årsavgift junior (t.o.m. 19 år) 200 kr

Årsavgift familj (inkl. Ungdomar t.o.m. 24 år) 700 kr

För att teckna medlemskap följ länken Ansökan

INFORMATIONSTRÄFF

Mer information för antagna ges söndagen den 13 juni kl. 15.00 i SSPs Klubbhus, Barsebäckshamn. Denna träff gäller såväl deltagare som föräldrar. Vi kommer då också att besiktiga alla båtar. Vi kommer att finnas till hands mellan kl. 11-14 samma dag för att bistå med kunskaper och verktyg för att fixa småfel på jollarna. Det är väldigt viktigt att jollarna är fullt funktionsdugliga på måndagen då seglarskolan startar. Utrustningsinstruktionen finns här.

ANMÄLAN

Anmälan för seglarskolan gör du senast 5 april. Vänligen fyll i anmälningsformuläret som ni hittar här.

I nära anslutning till att anmälningstiden gått ut kommer vi att skicka ut fakturan, när den är betald har du en garanterad plats på Världens Bästa Seglarskola sommaren 2021.

Ett välkomstbrev skickas ut av huvudläraren i slutet av maj via e-post.

Frågor besvaras av Anders Isgren 0707-173852 eller This is a mailto link

Varmt välkomna!

Uppdaterad: 11 FEB 2020 21:09 Skribent: Rickard Bråberg
E-post: Adressen Gömd

Ansök om att bli medlem!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn