Hoppa till sidans innehåll

Förmåner som medlem  i SSP


 

 

Klubbaktiviteter

Vi har våra aktiviteter i klubbhuset under företrädesvis vår-, sommar- och höstsäsong. Som exempel kan nämnas:

  • Kurser i förarintyg, kustskeppare och VHF
  • Temakvällar med föredrag och förtäring
  • Regattafester
  • Räkafton
  • Ärtsoppa i samband med sjösättning och båtupptagning
  • Konstutställning för medlemmar
  • Aktivitetsdagar på vår och höst med knytkalas på kvällen

Klubbhuset

Vårt nyrenoverade klubbhus är tillgängligt för medlemmar och dess gäster året om, och medlem kan kvittera ut en egen nyckel. Här kan man slå sig ner i bekväma soffor och bläddra i ett seglingsmagasin, eller bara sitta och hänföras av Öresundsutsikten och alla aktiviteter som pågår i hamnen. Köket, som är topputrustat, erbjuder möjlighet till såväl matlagning som att koka kaffe eller te till medhavt fikabröd.

 

Som medlem har man också förmånen av att kunna hyra klubbhuset, eller delar av det, i samband med bemärkelsedagar, bröllop eller andra festliga tillfällen. För mer info se flik ”Klubbhuset”.

 

Information

Klubben har en hemsida med hög kvalitet och enastående aktualitet. Som ett komplement till hemsidan informerar vi också om våra aktiviteter på anslagstavlan vid klubbhusentrén. Ett medlemsbrev med oregelbunden utgivning skickas ut med post ca 4 gånger per år.

 

Seglarskola

De första fyra veckorna efter skolavslutningen arrangerar SSP en seglarskola för ungdomar mellan 8 och 15 år. Antalet deltagare varierar mellan 50 och ända upp till 80 elever. För mer info se flik ”Seglarskolan”.

 

Klubbseglingar

Under perioden april till oktober har jolleseglarna träningssegling en gång per vecka. Beroende på säsong sker denna antingen på lördagar eller under en kväll mitt i veckan. För mer info se flik ”Jollar”.

 

Klubbmästare för de olika jolleklasserna koras efter en seriesegling under sommaren, och för kölbåtarna seglas det om klubbmästartiteln en lördag i aug/sept.

 

Regattor

Söndagen i midsommarhelgen håller SSP sin årliga regatta för OP-jollar med deltagare från andra skånska klubbar. Vissa år står SSP också som värd för distriktsmästerskap och rankingsegling för OP-jollar, E-jollar och Laser.

 

SSP´s ungdomar deltar flitigt på andra klubbars regattor under sakkunnig ledning av våra coacher. Ungdomarna är indelade i ”SSP Racing Team” och ”Next Generation” beroende på ålder och hur långt de kommit i sina färdigheter.

 

Eskadersegling

Under en helg i augusti arrangerar SSP en eskadersegling för lite större segel- och motorbåtar. Medlemmar som inte har egen båt är också välkomna att följa med. Målet är en trivsam hamn på några timmars avstånd från Barsebäckshamn där vi roar oss och äter tillsammans. Då brukar vi också ha tillgång till den gästande hamnens klubbhus där vi alla kan samlas oavsett väder.

 

Tvåkronor

Klubben äger tre stycken större segeljollar av typ Tvåkrona som medlemmarna fritt kan låna. Båtarna lämpar sig för segling med såväl vuxna som barn.

 

Jolleslipen

SSP disponerar genom avtal med Hamnföreningen jolleslipen med tillhörande sjösättningsbryggor. Här kan medlemmarna ha sina jollar upplagda mot en mindre avgift till klubben. Segel och annan utrustning förvaras i vårt ”jolleskjul”. 

 

Uppdaterad: 08 MAR 2009 13:49 Skribent: Jan Brattström

Ansök om att bli medlem!


VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2022!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn