Hoppa till sidans innehåll

Om SSP


SSP - Segelsällskapet Pinhättan, grundades år 1961. Läs gärna mer om klubbens historik (se menyn till vänster).

 

SSP har sin verksamhet i Barsebäckshamn (Kävlinge kommun) som är beläget 10 km söder om Landskrona och 25 km norr om Malmö. Löddeköpinge är den närmaste tätorten (5 km) med fullt serviceutbud. Pinhättan är namnet på den fyr som står 1 nautisk mil väster om hamnen, och som utgör vägledning för fartygstrafiken längs den svenska kusten i Öresund.

 

Sällskapets ändamål är att ”befrämja båtsport, att utveckla medlemmarnas sjömanskap samt att verka för god kamrat- och idrottsanda”. Den huvudsakliga verksamheten är seglarskola för barn och ungdomar, tränings- och tävlingssegling för jollar samt kölbåtssegling. Klubben arrangerar årligen regattor och klubbmästerskap för såväl jollar som kölbåtar.

 

Klubbhuset har en unik historia och fungerade ursprungligen som spannmålsmagasin kopplat till den livliga skutfarten som en gång så starkt präglade hamnlivet i Barsebäckshamn. Med en fantastisk utsikt över Öresund fungerar det idag som bas för klubbens rika utbud av kurser, temakvällar och andra sociala sammankomster.

 

Antalet medlemmar är ca 400, varav drygt 100 juniorer.

Uppdaterad: 08 MAR 2009 13:38 Skribent: Jan Brattström

Ansök om att bli medlem!


VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2022!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn