Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Seglarförbundet


Enligt Svenska Seglarförbundets stadgar publiceras här Valnämndens brev inför Seglardagen 2023 som uppmanar till att fundera över de val som skall göras.
 
Kan en flytväst, ett vattentätt fodral eller en Seabung bli en "klapp" att lägga under granen i jul? Via länken i artikeln kommer du till produkterna och sen är det bara att checka ut i kassan.
 
I år var det premiär för en ny utmärkelse, ”Årets klubb”, när totalt fyra utmärkelser, två hedersomnämnanden och sex hedersnålar delades ut på helgens Seglarträff i Södertälje.
 

Emil 11:a på EM

(2022-11-21 19:03)
Emil Bengtson, GKSS gjorde sin bästa prestation i karriären och slutade på en fin elfteplats när EM i OS-klassen ILCA 7 avslutades idag i franska Hyères. ”Jag är fortfarande inte där jag vill vara men absolut ett steg i rätt riktning”, säger Emil.
 
I morgon drar årets inspirationshelg för klubbar och klassförbund i gång i Södertälje. Temat är Barn & ungdomssegling och 160 deltagare från 40 klubbar, 8 klassförbund och 11 distrikt deltar i inspirerande föreläsningar, workshops och mingel.
 
Hjälp oss bli bättre på att sprida bra och intressant information till alla som är intresserade av segling. Svara på vår enkät om Båtliv och våra andra kanaler så vi får en bättre bild vad vi ska satsa på.
 
Brinner du för segling? Är du kreativ och full av tankar och idéer, men också en lyhörd lagspelare? Nu har du eller någon du föreslår chans att bli en del av Seglarförbundets styrelse och få jobba med frågor som ligger varmt om hjärtat.
 
VM i Matchracing i Auckland, Nya Zealand blev en besvikelse för Team Wings. Efter förlusten i den tighta semin mot franska Pauline Courtoise som sen tog hem guldet, hade de svårt att ladda om och förlorade även matchen om bronset.
 

Standardmätbrev

(2022-11-10 00:00)
Skapa snabbt och enkelt ett Standardmätbrev till din enskrovsbåt. Men du behöver vänta till mars 2023 när vi öppnar för ansökningar igen.
 

Inspirerande i Marstrand

(2022-11-09 17:18)
Under höstlovslägret i Marstrand stod inte bara segling på agendan utan det varvades med inspirerande föreläsningar och fys. När Optimisterna äntrade scenen i slutet av veckan bjöds det även på prova på i de flesta av våra juniorklasser.
 
Dags för ännu en intressant historisk dag den 26 november på Sjöhistoriska Museet med temat "Vi som sjösatte Sverige". Seglarförbundets Historiska utskott bjuder in och anmäl dig senast 21 november.
 
Idag på måndagskvällen den 7 november gästas nätverket Segling för alla oavsett bakgrund av Muna Idow. Se till att anmäla dig så får du Teams-länken med ett autosvar direkt till din inkorg.
 
Sätter väderförhållanden stopp från att ta oss ut i vattnet? Är det lågsäsong för oss? Är vi för långt ifrån närmsta sjö eller hav? Genom e-seglingsspelet "Virtual Regatta" har vi möjligheten att segla digitalt när vi inte kan segla i vatten.
 
Ledarskapsutvecklaren Tommy Normark är inledningstalare på årets Seglarträff. - Ledarskapet är så otroligt viktigt inom alla områden, inte minst i idrotten och kanske mest med koppling till barn och unga, säger han.
 
Sju svenska seglare satsar vidare på VM efter att ha deltagit på Para Nordic Sailing Championship på KSSS i augusti. En av dom är Fia Fjelddahl som vann NMet tillsammans med Styrbjörn Ekengren.
 

Ansök om att bli medlem!


VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2022!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@pinhattan.se

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn