Hoppa till sidans innehåll

Liros Cup Barsebäckshamn 4:e juli 2021

28 JUN 2021 12:09
SSP är stolta över att arrangera 2021 års första Liros Cup Skåne den 4/7.
  • Skapad: 28 JUN 2021 12:09

SSP är stolta över att arrangera 2021 års första Liros Cup Skåne den 4/7.

Mer information hittar du på Sailarena

Alla Liros Cup Skåne hittar du på Skånes Seglarförbunds hemsida

Öresunds-Racen är fristående tävlingar som genomförs av klubbarna i Öresundskretsen och är till för dem som vill prova på kappsegling. Banorna är korta, reglerna är färre och man har möjlighet att få stöd av instruktörer under kappseglingen. Allt för att så många som möjligt ska ta sig runt banan och få en trevlig dag på havet. Skulle det blåsa för mycket för nybörjare seglar vi inte. Formen för Öresunds-Racen har inför 2017 anpassats till Seglarförbundets inriktning för "Seglingen Vill", vilket bl.a. innebär att alla tillfällen seglas som fristående tävlingar.

Syfte

På en enkel nivå väcka intresset för kappsegling för barn och ungdomar så väl som för föräldrar. Gröna seglare är inte vana vid lång tid på vattnet därför försöker vi lägga korta banor nära land och få igång racen så fort som möjligt. Arrangerande klubb tillhandahåller en coach-båt som är till för att hjälpa alla.

Deltagare

Klasserna som seglas är Optimist Grön och Feva för nybörjare.

  • Optimist Grön är nybörjare i åldern 8-15 vanligtvis från årets seglarskola eller fortsättningskurs som ännu inte börjat tävla eller redan tävlar på ”Grön nivå”.
  • Feva för nybörjare där juniorbesättningen kan variera i ålder.  Det går även att segla Feva med en generationsbesättning med en yngre och en äldre besättningsmedlem.
Skribent: Rickard Bråberg
E-post: Adressen Gömd

Ansök om att bli medlem!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn