Hoppa till sidans innehåll

JSM i Lomma genomförs 2021

11 MAJ 2020 17:06
På grund av rådande omständigheter kring covid-19-pandemin har Svenska Seglarförbundet och de arrangerande klubbarna tagit beslut att skjuta på sommarens stora seglarhändelse för juniorer i Lomma.
  • Skapad: 11 MAJ 2020 17:06

På grund av rådande omständigheter kring covid-19-pandemin har Svenska Seglarförbundet och de arrangerande klubbarna tagit beslut att skjuta på sommarens stora seglarhändelse för juniorer i Lomma.

- Det är självklart tråkigt att vi inte kan genomföra tävlingen i år, men vi ser fram emot att skapa ett minnesvärt evenemang nästa sommar. Vi har gjort en hel del förberedelser inför tävlingen som vi kommer att ha nytta av även nästa år. Förhoppningsvis kan vi redan till hösten öppna upp anmälan till JSM 2021 i Lomma, säger Marcus Skogfeldt från Lommabuktens Seglarklubb.

JSM skulle ägt rum i Lomma Hamn 7-9 augusti 2020 och har varit ett samarrangemang från Lommabuktens Seglarklubb, Segelsällskapet Pinhättan, Bjärreds Optimistjolleklubb, Malmö Segelsällskap och WeSurf Hittarp. Planerna är att hålla nästa års evenemang på samma plats med ett närliggande datum. Så fort ett nytt datum är satt kommer det att kommuniceras ut på JSM-sidan på Svenska Seglarförbundets webbplats.

- Det är såklart en besvikelse att JSM i Lomma inte blir av i år. Det är ju en familjefest och för många seglare årets absolut roligaste tävling. Men utifrån de restriktioner som Folkhälsomyndigheten har på samhället idag och vårt ansvar att försöka minska smittspridningen så känns beslutet helt rätt, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet och fortsätter:

- Vi på Svenska Seglarförbundet vill tacka arrangörerna av JSM 2020 för det fina arbete de har lagt ned hittills och vi är helt övertygade om att JSM 2021 i Lomma kommer att bli något alldeles extra att se fram emot.

Presentkort delas ut och anmälningsavgifter återbetalas
Under våren har det arrangerats en utlottning i samband med anmälningar. De unga deltagare som redan har vunnit presentkort, som skulle delas ut på tävlingen, får dem skickade hem till sig. Ett stort tack till Båths som har möjliggjort detta.

Alla som har anmält sig och betalt in anmälningsavgift kommer att få den återbetald.

- Nu ser vi fram emot en fin sommar med många möjligheter för juniora seglare att träna och tävla lokalt, avslutar Marcus Skogfeldt.

Svenska Seglarförbundet samlade information om coronasituationen hittar du här.

För frågor vänligen kontakta:
Marcus Skogfeldt, LBS
This is a mailto link
0723-240797

Anders Larzon, SSF
This is a mailto link
08-4590992

Skribent: Rickard Bråberg
E-post: Adressen Gömd

Ansök om att bli medlem!


 

E-Jolle Elitserie 2

11-12:e september 2021


 
           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn