Hoppa till sidans innehåll

Elitserien i E-jolle i Gottskär

23 SEP 2019 08:19
Fina resultat för SSP på Elitserien i E-jolle i Gottskär. Felix Brorsson och Ellinor Lindström blev bästa rookie för andra gången med en 8:e plats för Felix och en 18:e plats för Ellinor i totalen.
  • Skapad: 23 SEP 2019 08:19

Elitserie nr 2 i Gottskär

Fina resultat för SSP på Elitserien i E-jolle i Gottskär. Felix Brorsson och Ellinor Lindström blev bästa rookie för andra gången med en 8:e plats för Felix och en 18:e plats för Ellinor i totalen. Felix blev 1:a i sista racet och Ellinor 3:a av totalt 61 deltagare. Ellinor blev fjärde bästa tjej.
Fina resultat av Holger och Hannibal Barsne som hade det lite kämpigt i den lätta vinden.

I helgen seglades andra delseglingen i 2019/20 års Elitserie när SS Kaparen i Gottskär stod för värdskapet.
Väderbilden bestod mest av svaga och vridande vindar ackompanjerad av en besvärlig ström av en grad som man sällan ser i vattnen utanför Gottskär. 
Att Segelsällskapet Kaparen är en rutinerad kappseglingsarrangör märktes tydligt då man trots besvärliga förhållanden snabbt och effektivt genomförde fem bra seglingar. 
Helgens segrare blev Jonatan Llado Krensler som dominerade söndagens seglingar och så när hade gjort ett Hat Trick om han inte varit för ivrig och dragit på sig en BFD i sista seglingen. 2:a blev Carl Ljunggren, JKV, följd av Henrik Abrahamsson, Linköping, på bronsplatsen. 
Bästa tjej var Ingrid Bengtsson, Kullavik, före Agnes Boman, Hjuvik, och Moa Wikman, JKV.

E-jollen är på stark frammarsch och vi ser runt om i landet att många både nya och tidigare E-jolleseglare ansluter sig till klassen. För att uppmärksamma nya seglare i klassen delar E-jolleförbundet ut Rookiepriser till bästa tjej och kille, vilka denna helg vanns av Ellinor Lindström på en total 18:e plats och Felix Brorsson på en total 8:e plats. 
Grattis till en mycket stark prestation.

Hela resultatlistan hittar du på 
https://idrottonline.se/…/4eb…/elitserien-2-race-5_final.pdf

 

Skribent: Rickard Bråberg
Epost: Adressen Gömd

Ansök om att bli medlem!

 


Världens Bästa Seglarskola

            

 

 

 


 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn