Hoppa till sidans innehåll

Gammalt och nytt i styrelsen

07 JUN 2021 10:03
Det är med glädje som jag konstaterar att styrelsen har haft sitt första ordinarie styrelsemöte. Vi har fått in en ny styrelseledamot, Anna, vilket gläder oss. Så nu är styrelsen komplett.
  • Skapad: 07 JUN 2021 10:03

60-årsfirande
I år firar SSP 60-årsjubileum vilket vi vill ska synas på olika sätt. Det har varit svårt att planera i detalj på grund av pandemin, men vi kommer att skapa möjligheter för firande på något sätt, men allt beroende på hur restriktionerna kommer att se ut framöver. Styrelsen såg en möjlighet att inte låta pandemin begränsa tidsperioden för jubileet. Vi tänkte kalla det för ett jubelår, och som varar till sommaren 2022. Under denna tid hoppas vi ordna flera chanser och möjligheter till att träffas under trevliga former. Så titta på vår hemsida och följ vad som kommer där. Du kan även följa vad som händer via Facebook samt Instagram, men vår huvudsakliga informationskanal är hemsidan.

Segelskolan
Snart börjar segelskolan med både nybörjare och ”fortsättare”. Under 4 veckor så kommer det att vara barn och ungdomar som kommer att fylla hamnen och havet med jollar. Återigen är det Anna Isacsson som är rektor. På onsdagkvällar finns det möjlighet att träna med sin jolle.

JSM och Elitserien E-jolle
Under jubileumsåret har SSP ett intensivt program med två riktigt stora jolletävlingsarrangemang.
SSP är medarrangör på JSM i Lomma den 13-15 augusti i Lomma, vilket är årets stora händelse för unga seglare. JSM är ett samarrangemang mellan Lommabuktens Seglarklubb, Segelsällskapet Pinhättan, Bjärreds Optimistjolleklubb och Malmö Segelsällskap, där SSP kommer att ansvara för en av banorna.

11-12 september arrangeras Elitserien i E-jolle i Barsebäckshamn. Elitserien är den svenska nationella rankingserien som ligger till grund för uttagningen av de svenska representationslagen till VM, JEM och JnoM i E-jolle och ca 70-80 st E-jolle seglar väntas till Barsebäck.

Dessa tävlingar innebär en fantastisk möjlighet att engagera sig i ungdomsidrott, lära känna seglare och föräldrar både i SSP och andra klubbar men framförallt att bidra till SSPs vision ”Mer tid på havet”.

Mer information om arrangemangen följer men om ni vet redan nu att ni vill hjälpa till eller engagera er som funktionär ta kontakt med Per Lindström (This is a mailto link) eller någon av de som är med i jollekommittén. Alla händer som kan hjälpa till är viktiga och det kan vara allt från att dirigera trafik, koka kaffe och sälja kakor eller vara på havet och lägga bana mm.

”Mer tid på Havet”
Detta är den vision som SSP och alla kommittéer jobbar efter. Beslut som skall tas utgår från detta. Då vi bedriver träning och aktiviteter för barn och ungdomar är även barnperspektivet i fokus för våra beslut. En grund för detta är framtagen av styrelsen för att vara en hjälp för SSP i de beslut som skall tas.

Torsdagsseglingar
På torsdagar är det torsdagskappsegling med kölbåtskommittén. De arrangerar även Barsebäcksåttan i sommar. Sugen på att delta? Besök https://www.pinhattan.se/Nyheter/SSPNyheter/kolbatskommunikation/ för att ta del av nyheter och information kring kölbåtsverksamheten. Ju fler som är med desto roligare och trevligare.


Tack till alla
Jag vill rikta ett tack till styrelsen och alla kommittéer för deras engagemang och arbetsinsats. Ett tack till SESKO som gör ett fantastiskt jobb för att förbereda världens bästa segelskola. Jag vill även rikta ett tack till dig som medlem för att du är med och bidrar till att SSP kan ha all den verksamhet som är igång. Havet fostrar oss alla och gör oss ödmjuka inför den fantastiska arena som havet utgör.

På tal om medlemskap så kolla gärna att era uppgifter i Idrottonline.se är uppdaterade och påminn gärna andra medlemmar så att vi når er med rätt mailadress.

Jag önskar er alla en skön sommar med många timmar på havet.
Per-Anders Josenby
Ordförande SSP

Skribent: Rickard Bråberg
E-post: Adressen Gömd

Ansök om att bli medlem!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn