Hoppa till sidans innehåll

Ett mycket lyckat Öresundsrace i Barsebäckshamn

06 JUL 2020 09:07
Lördagen den 27 juni var det dags för SSP att arrangera Öresundsrace, en tävlingsserie för de allra
nyaste kappseglarna.
  • Skapad: 06 JUL 2020 09:07

Öresundsrace Barsebäckshamn 2020-06-27
Lördagen den 27 juni var det dags för SSP att arrangera Öresundsrace, en tävlingsserie för de allra nyaste kappseglarna.Man behöver inte ha någon särskild kappseglingskunskap för att delta och man får inte heller vara för duktig… Från SSP deltog 7 optimistseglare och en besättning RS Feva, kul!
Tävlingsledningen bestod av Lars Mattsson och Per Lindström samt ett helt gäng taggade ungdomsledare. Väderförhållandena var riktigt fina, efter en något uppskjuten start som möjliggjorde bad för en del drog tävlingen igång i lätta vindar och strålande sol!


Tävlingen består av tre race om ca 20 minuter med lite coachning mellan dem. Lovisa Ljungberg coachade som vanligt seglarna både mellan racen och de som ligger i den undre halvan under själva racet, allt för att det ska vara så kul och lärorikt som möjligt för seglarna. Öresundsracen har inte så
många regler man behöver hålla reda på och det är ju bra när man är nybörjare! Kul också att vi fick med en RS Feva i racet och det hade varit ännu roligare om vi fick ut båda Fevorna. Möjligheten finns om någon är sugen nästa gång.

Tack alla som arrangerade tävlingen och särskilt tack till alla er duktiga och modiga seglare som
ställde upp i årets Öresundsrace på hemmavatten

Lördagen den 4/7 är det dags för nästa Öresundsrace, denna gång är det Borstahusen som arrangerar, välkomna att delta då igen!

 

Skribent: Olof Rennstam
E-post: Adressen Gömd

Ansök om att bli medlem!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn