Hoppa till sidans innehåll

Välkomna till årsmötet 26 april!

09 MAR 2009 08:20
Lördag 26 april kl 11 är det dags för årsmöte i klubbhuset! Läs allt om det gångna SSP-året här!
  • Uppdaterad: 09 MAR 2009 08:23

 

Medlemmar i  Segelsällskapet Pinhättan kallas till Årsmöte
Lördagen den 26 april 2008, kl 11.00 i klubbhuset.

Dagordning:


§ 1 Val av ordförande
§ 2 Mötets behöriga utlysande
§ 3 Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera protokollet
§ 4 Verksamhetsberättelse
§ 5 Kommittéers berättelser
§ 6 Revisionsberättelse
§ 7 Ansvarsfrihet för styrelsen
§ 8 Bestämmande av årsavgifter
§ 9 Val av ordförande intill nästa årsmöte
§ 10 Val av övriga ordinarie styrelseledamöter
§ 11 Val av styrelsesuppleanter
§ 12 Val av två revisorer och en revisorssuppleant 
§ 13 Utse valberedning om tre ledamöter
§ 14 Behandling av förslag framlagda av styrelsen, eller ärenden som skriftligen inlämnats till styrelsen senast sju dagar före årsmötet
§ 15 Övriga frågor
§ 16 Årsmötet avslutas

 

Verksamhetsberättelse för Segelsällskapet Pinhättan 2008


Styrelsen
Ordförande Fredrik Gyllander, v. ordförande Jerker Lessing, sekreterare Johan Nordfeldt, kassör Hans Tornqvist och ledarmöter Jonas Cronqvist, Annika Isaksson, Torgny Palenius samt Johanna Nordmark har genomfört 6 protokollförda möten.


Ekonomin
Vi har under det gångna året ytterligare stärkt vår ekonomi och orsakerna är bl.a. betydligt fler betalande medlemmar, intäkter från telefonmasten, större bidrag av olika slag samt sponsorintäkter som gått till inköp av två nya jollar typ Tvåkrona. Vår starka ekonomi är en bra grund att stå på inför stundande tider med renovering av klubbhuset samt underhåll och inköp av nödvändig utrustning för att bedriva vår idag omfattande ungdoms- och jolleverksamhet.

 

Klubbhuset
Under det gångna året har ansträngningar gjorts för att komma i hamn med den långsiktiga renoveringen av klubbhuset, som vi sedan flera år jobbat med . Telenor har fått upp sin telefonmast på tornrummet och betalar årsvis hyra enligt det tioåriga kontrakt vi skrivit. I Björn Kelvgårds regi har en upphandling gjorts och här har ER-HO Bygg som redan tidigare sponsrat renoveringen av rummet på nedervåningen lämnat ett generöst anbud och arbetet har satts igång med den avlutande fasen i renoveringen.

 

Kölbåtssektionen
Ett par veckor efter sista sjösättningen genomfördes en eskader till Flakfort där traditionell dansk frukost intogs på restaurangen. Ett klubbmästerskap genomfördes i tre delseglingar fördelat på två tillfällen och bröderna Bengtsson/Gyllander i sin Omega 28 Cecilia kunde, på den efterföljande kräftskivan, koras till klubbmästare.

Jollesektionen
Hemmavid: SSPs jollesektion har haft ett mycket aktivt år framför allt med SSP Racing Team och Next Generation. Fler än vanligt var riktigt taggade och började säsongen med en veckas Påskläger i Malmö, sedan fortsatte de med Stjärnfeldt cup och KM. Totalt deltog 33 seglare i KM för optimister och 29 seglare i KM för LYS-klassen (E-jolle, Laser, Tvåkrona och Snipe) Det kappseglades mycket i Skåne, totalt deltog 20 SSPare (av totalt 51deltagare)  i Öresunds cup,  8 SSPare, av totalt 60 seglare, deltog i Sydranking Optimist, 4 SSPare deltog i Sydranking Laser och 3 i Sydranking E-jolle. SSP var den klubb i Skåne som lyckats få flest seglare att börja kappsegla (bl.a. uppmärksammat med reportage på juniorsegling.se). Vi arrangerade i september Regionkval för optimistjollar och distriktsmästerskap för E-jolle, Laser och dessutom ett mini-DM för nybörjaroptimister med över 100 deltagare. Det var mycket länge sedan så många skånska jolleseglare var med på en och samma regatta. Dessutom arrangerade vi i juni en delsegling i Öresunds Cup.

JSM, Marstrand: SSP hade fem representanter med på regattan. Matilda Salminen och vår norska optimistseglare Lars Johan Brodkorb lyckades bäst i de mycket tuffa förhållandena där båda spikade var sin segling. De övriga växte också med uppgiften och kom hem från SM som erfarna kappseglare. Max Salminen blev sexa på Laser –SM/OS kvalet i Borstahusen. Lars Salminen ställde upp i Master SM i Laser i Arkösund och slutade på en hedrande 62:a plats.

Internationellt: Max och Matilda Salminen vintertränade i Las Palmas. Max Salminen med på sin första regatta i Världscupen i Laser i Medemblick i Holland där han var snubblande nära att skrälla rejält, men missade guldfinalen med endast en placering. Matilda blev bästa svenska tjej i optimist i Brassemeer i Holland.
Vid EM i Hyeres, Frankrike, lyckades Max med bred marginal gå vidare till guldfinalen. Ordförande Gyllander var på plats och följde seglingen från land. Malin och Ebba Cronqvist seglade dessutom förra vintern nere i Australien.

Vid sidan om kappseglingsbanan: SSPs medlemmar har även fått en del utmärkelser. Malin Cronqvist tilldelades Sparbankstiftelsen Färs och Frosta Idrottsledarstipendie för sitt engagemang och entusiasm inom SSPs ungdomsverksamhet. Max Salminen tilldelades Skånes Seglarförbunds pris ”Årets Prestation”, bl.a. för sin 6:e plats på OS-kvalen och att han lyckats kombinera en elitsatsning med att vara ungdomstränare i sin hemmaklubb. Max Salminen tilldelades även Sparbankstiftelsen Färs och Frosta Idrottsstipendie för sin ambitiösa seglingssatsning.

Sponsorerna: Trivector samt Färs och Frosta Sparbank sponsrade båda hälften i vars en av de två nya Tvåkronorna och  projekt Handslaget betalade den andra hälften av jollarna. Satsningen på Tvåkronor har varit jättelyckad. Bra i Seglarskolan men de har även varit mycket utnyttjade för spontansegling utanför våra schemalagda aktiviteter. Med anledning av detta var SSP med i ett litet men bra reportage i tidningen Segling där Lars Salminen intervjuades.

 

För styrelsen

Fredrik Gyllander, ordförande2008-03-11 20:00
Skribent: Camilla Christensson

Ansök om att bli medlem!


VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2022!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn