Hoppa till sidans innehåll

Snöiga hälsningar från Malin i fjällen!

09 MAR 2009 09:52
Malin Cronqvist, en av tränarna i SSP Racing Team, tillika mångårig seglarskolelärare, skickar en hälsning från ett snöigt och kallt Åre. Läs hennes brev här!
  • Uppdaterad: 09 MAR 2009 09:55

 

Hej alla SSP:are!

Här kommer en hälsning från en blivande skidlärare i ett snöigt och kallt Åre (idag minus 18). Jag har, som en del kanske vet, flyttat 130 mil norrut till Jämtlands skidmecka Åre. Här uppe är det VINTER på vintern om man säger så och inte en kyligare höst som hemma på sydligare breddgrader. Mina gamla vinterkängor som fungerat alldeles utmärkt under kalla vinterdagar i Skåne har blivit rejält utskrattade av alla mina nya vänner här uppe när jag suttit och frusit.

Livet i Åre är härligt, jag har under de tre månaderna jag varit här hunnit med mycket kul. I början av september när solen strålade och Skutan låg grön cyklade vi nerför backarna med mountainbikes. Hjärtat låg i halsgropen och adrenalinet pumpade i blodet men skoj var det. Annars har stora delar av hösten spenderats i skolbänken där jag har fått lära mig om allt ifrån pedagogik till kroppen till när Sveriges första lift öppnade till hur olika skidor är uppbyggda. Vi har också hunnit med två läger, ett i Norge och ett i Österrike för att tillgodose 24 skidlärarstudenters hunger efter snö. För er som undrar hur man kan åka skidor så tidigt som i oktober så kan jag berätta att vi åkte på glaciärer där snön ligger hela året om. Sedan ungefär en vecka tillbaka är vi klara med all trist teori och nu är det undervisningen i skidbacken som gäller. Jag njuter i fylla drag av att få lära mig hur jag ska svänga och sätta i stavarna på rätt sätt.

Den gångna veckan har varit mycket spännande. Vi har fått lära oss om laviner, skidskador och olyckor i backen under två dagars kurs med pistörpatrullen (de är som sjöräddningen fast i skidbacken). Idag har vi testat att fira ner oss från en stollift och tränat på att åka korta svängar. Inte visste jag att det fanns så mycket att lära sig!

Jag har det jättebra här i det kalla Åre men jag saknar er alla jättemycket. Kanske ska en del av er skall segla Christmas Cup den helgen o så fall önskar jag er LYCKA TILL!!  Snart ses vi igen när det börjar bli lite varmare framåt vårkanten, jag längtar redan. Till dess får ni ha en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

Stora kramar

Malin 

2008-12-08 20:00

Ansök om att bli medlem!


VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2022!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn