Hoppa till sidans innehåll

Detta händer sommaren 2008 i SSP

09 MAR 2009 08:36
Blir det nåt klubbmästerskap för kölbåtar i år? Och räkfrossa som vanligt? Lugn, allt om sommaren 2008 står här!
  • Skapad: 09 MAR 2009 08:36

Seglarskolan

Seglarskolan är i år återigen fyra veckor lång, från den 16 juni till den 11 juli. Närmare 60 barn är anmälda och rekordstor nybörjargrupp bådar gott för återväxten. Nytt för i år är en ungdomsgrupp som seglar kölbåt under kvällstid.

 

Jolleseglingar

Varje torsdagskväll sedan i slutet av mars tränar ett tiotal optimister och ett par e-jollar. De är uppdelade i ”SSP Racing Team” för de lite äldre och ”Next Generation” för de lite yngre. Alla deras aktiviteter och tävlingsresultat finner du på här på hemsidan.

 

Våra tre tvåkronors-jollar ligger seglingsfärdiga på hamnplanen, och det går bra för medlemmarna att låna dem. Det är bara att boka sig på listan i jolleskjulet. Jollekommittén har ansökt om bidrag/sponsring till att köpa en Feva, som är en ny typ av lite häftigare tvåmansjolle. 

 

Midsommar

Under midsommarhelgen står klubbhuset traditionsenligt öppet för alla medlemmar och gästande båtar. Vi hoppas att många väljer att ta med sin midsommarsupé för att på ”knytkalasvis” äta, dricka och umgås. Sen är det inte långt bort till dansen som Hamnalaget anordnar på Stavlebacken, snett bakom cafeet.

 

Räkfest

Den traditionella räkfesten blir fredagen den 27 juni.

 

Eskadersegling till Nivå

Årets eskadersegling den 16-17 augusti går till Nivå, som ligger strax norr om Rungsted. Nivå hamn erbjuder gott om utrymme, fina grillplatser, badstrand och ett klubbhus till vårt förfogande. Där skall vi ”hygge oss”  med grillning och lekar. Vi hoppas att det bli många såväl seglare som motorbåtar, och för de medlemmar som inte själv har båt kan vi alltid erbjuda plats.

 

KM i kölbåt

Lördagen den 30 augusti avgörs det vem som blir årets klubbmästare i kölbåt. Två eller tre seglingar beroende på väder och vind, och så naturligtvis seglarbankett på kvällen.

 

Under tre torsdagar i juni och juli ordnar seglarskolan kölbåtskappsegling och alla som vill kan vara med och tävla och slipa på formen inför klubbmästerskapet i augusti.

Håll utkik på anslagstavlan eller här på nätet för mer detaljer och tider!

 

Första seglingen är torsdag den 19 juni, därefter den 26 juni och 3 juli.

 

Det finns också möjlighet för de riktigt sugna att vara med i Vikhögs torsdagsseglingar. Hör av er till Fredrik Gyllander för mer info!

 

Höst- och vinteraktiviteter

Under sommaren kommer vi att planera för höstens och vinterns program. Vi vore därför tacksam för alla uppslag vi kan få från medlemmarna avseende föredrag, kurser, båtmässor, studiebesök etc.

Kontakta: ordförande Jan Brattström

 
2008-05-19 22:00
Skribent: Camilla Christensson

Ansök om att bli medlem!


VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2022!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn