Hoppa till sidans innehåll

Matilda och Anna lärde ut kappsegling

09 MAR 2009 06:44
Att optimistjolleseglare är tränare för andra optimistjolleseglare är nog ganska ovanligt. Men SSP:s Matilda Salminen och LBSK:s Anna Hagberg (bilden) samlade hela 18 yngre optimister från bland annat Malmö, Lomma och Bjärred i Barsebäckshamn 13 maj.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2009 06:47

 

De är båda synnerligen meriterade kappseglare och medlemmar i det svenska landslaget, Anna Hagberg vann till och med Nordiska mästerskapet 2006.

De var lärare och tränare på endagslägret för gröna optimistseglare i Barsebäck 13 maj.

 

Förmiddagen ägnades åt teori i klubbhuset:. Vad ska man tänka på när man tävlar i främmande hamn? Hur fungerar det med mat, dryck och annat praktiskt?

 

Efter lunch var det dags att ge sig ut på vattnet. Den sydliga vinden var byig och nyckfull. En del av de yngre seglarna valde att följa träningen från säkerhetsbåten.

 

När dagen var över var flera av deltagarna sugna på att börja kappsegla på riktigt, även utanför hemmahamnen. Öresund Cup (före detta BLR) i sommar med tävlingar i såväl Malmö, Lomma, Bjärred, Barsebäck och Råå blir nästa steg!

 

 

 

 

 

 

18 unga seglare från fyra klubbar hade samlats i Barsbeäckshamn 13 maj för att lära sig mer om grundläggande kappsegling.

 

 

Dagens tränare: Anna Hagberg (Lomma) och Matilda Salminen (Barsebäck) , som båda är framgångsrika optimistjolleseglare i svenska landslaget.
2007-05-13 15:00
Skribent: Camilla Christensson

Ansök om att bli medlem!


VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2022!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn