Hoppa till sidans innehåll

JSM-gänget hemma igen från Marstrand

09 MAR 2009 06:58
SSP:s tappra optimistseglare fick varierande seglingsförhållande vid JSM på Marstrand – regn, sol, mycket vind, lite vind, knepig ström och emellanåt en riktigt hög och besvärlig sjö. Läs Lars Salminens rapport om hur det gick för våra seglare!
  • Skapad: 09 MAR 2009 06:58

 

Bäst lyckades Lars Johan Brodtkorb som slutade 10:a.

Matilda Salminen, som seglade sitt sista JSM i optimisten, hade för att nå en pallplacering bestämt sig att chansa i starterna den sista dagen. Det gick tyvärr inte hem. Det blev en tjuvstart och hon slutade totalt 12:a. Men både Lars Johan och Matilda har all anledning att vara nöjda ändå. Båda ”spikade” var sitt race och fick komma upp på scenen och ta emot sina ”Daily first-priser”.

 

Mer än nöjda ska de övriga SSP:arna också vara. Anna Seuranen, André Camming och Jens Isacsson seglade alla sitt första JSM – och växte med uppgiften. André gick till guldfinal och hade en 13:e-placering som bäst. Anna gick till silverfinal och var emellanåt också med och högg i toppen – 11:a i sin bästa segling.

Jens har tidigare inte varit förtjust i mycket vind, men visade att han behärskar det också. Var dock lite för het på gröten den sista dagen och drog på sig två tjuvstarter, men slutade trots det ungefär i mitten i bronsfinalen.

 

I övrigt kan man konstatera att de utländska seglare som i år för första gången fick delta på ett JSM höll väldigt hög klass. I både flick- och pojkklassen i Optimist var det USA i topp.


En summering av veckan är att det varit utvecklande för alla att få segla mot så bra motstånd. Nästa år hoppas vi på ännu större uppslutning från SSP. Och då ska minsann inte jänkarna få lägga beslag på alla pallplatserna!

 

Lars Salminen, jollesektionen

  

Se alla resultaten här!
2007-07-02 23:00
Skribent: Camilla Christensson

Ansök om att bli medlem!


VÄRLDENS BÄSTA SEGLARSKOLA 2022!


 

           

 

SSP en del av RF-SISU

 

 

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

 

Stöttepelaren

 

 

 

Lokaltväder för Barsebäckshamn